U maju 2013. Š.U.N.D. je održan u Lisabonu. Kako bi došao do što više ljudi, gradova i mesta (pored Beograda), festival od ove godine uključuje i evropske gradove kao mesta održavanja festivala dok će beogradska publika imati priliku da vidi retrospektivu u UK Parobrod od 24.-27. oktobra 2013.

Tokom organizacije ovogodišnjeg festivala u Portugalu, čitav proces je bio zabeležen filmskom kamerom, sve u cilju stvaranja alternativno-dokumentarnog filma koji će doživeti svoju premijeru pred beogradskom publikom.

Film „D BEZ TAČKE“ u produkciji MEC-a i u režiji Milice Mimz Mihajlović, je snimljen u Lisabonu i prati tim Š.U.N.D. festivala i njihove napore da predstave umetnička dela široj publici uprkos preprekama, finansijskim ograničenjima i uvek prisutnim pitanjem „Šta umetnost nudi društvu?“. Film prikazuje realnu sliku o tome šta se dešava iza kulisa jednog ovakvog poduhvata.

Premijera je zakazana za 21. oktobar 2013. u 20h u Velikoj Sali Doma Omladine u Beogradu. Nakon premijere, publika će imati priliku i da pogleda projekcije filma na retrospektivnoj izložbi „Š.U.N.D. na ivici Evrope-BEOGRAD-LISABON“ i to u terminima 25. i 26. oktobar u 19h u UK Parobrod. Ulaz na premijeru i druge dve projekcije filma je slobodan.