Samostalna izložba grafika Slađane Marinković će se održati od 5. do 22. marta 2015. godine u galeriji  Š.U.N.D. (Čumićevo sokače 2. prvi sprat, lokal 95). Otvaranje je 05.03.2015. u 19h

Temu ove izložbe sačinjava serija grafika pejzaža. Oni su  jednostavni prikazi, sačinjeni od jednog ili repetativnih motiva, usamljeni predeli bez ljudskog prisustva, u kojima svetlost kreira smisaonu i hromatsku celinu. Svetlost je glavni uzrok koji preobražava stvarni motiv u likovnu predstavu.Slađana u prirodi pronalazi inspiraciju, koja je pokreće na razmišljanja o univerzalnim temama – životu, smislu, lepoti jednostavnog, miru, harmoniji koje inspirišu i nagone ka istraživanju. Uzročno posledična veza svetlosti i motiva posmatraču nudi hromatsku i kompozicionu harmoniju.

Slađana Marinković je rođena 1982. godine u Krupnju. Diplomirala 2007. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek  grafika. Član je ULUS-a  i ULUPUDS-a u statusu samostalnog umetnika. Do sada je izlagala na brojnim samostalnim i preko sedamdeset grupnih izložbi.