Na otvaranju šestog po redu međunarodnog  festivala Š.U.N.D., imali smo prilike da prikažemo interesantne radove mladih umetnika i dizajnera. Ovogodišnji festival lociran je u interesantnoj industijskoj zoni, u Ciglani – Klubu ljubitelja teške industrije (Slanački put br. 26) , čiji izložbeni prostor pruža pravi doživljaj za ljubitelje urbane alternativ umetničke scene.  Posetioci su imali priliku da vide radove studenata iz Srbije i Evrope kao i samostalne  projekte mladih umetnika vizuelne umetnosti, prostornog, industrijskog i grafičkog dizajna.

Posebnu pažnju je privukao „Omega“ art projekat Milana Ličine, koji je bio interaktivnog karaktera tako da su posetioci mogli da „manipulišu“  instalacijom. Takođe pažnju je privukao i projekat mladog umetnika Marka Tošića pod nazivom  „Das Opfer die achtzehn“, gde ste imali priliku da budete u crnoj kutiji u kojoj se oslanjate samo na čulo sluha sa neočekivanim iznenađenjem.

Pored instalacija i video projekcija, mogli ste videti i zanimljiva rešenja vezana za industrijski dizajn Maše Stevanović „Dživdžan“, Marije Zečević „NE-NAD“ baterijska lampa,  grafičkog dizajna Miljane Radenković „FUR fashion krime“  svetleći objekti, „Progress“ i „Brainstorming“, Stefana Dimitrijevića „Znaktvor“ i druge. Izloženi su i radovi video art-a Alme Gačanin „Tečem, dakle jesam“, Marte Trele „Sinister“ i „Awakening“ i još mnog drugih. Ceo doživljaj otvaranja festivala upotpunila je i svirka sjajnog benda „Cotton Pickers“, koji su energično podigli atmosferu i prodrmali posetioce festivala.

Doživljaj ne bi bio potpun bez osveženja, gde je u pomoć pritekla ekipa Red Bull-a sa svojim osvežavajućim energetskim pićem. Pored postavke u Ciglani moći ćete da pogledate i predstavu „IBLIS“ (22. Maj), i žurku zatvaranja festivala 23. maja uz  DJ Master Flow-a.

Drugi deo festivala održaće se u UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a) od 18. maja gde ćete imati priliku da vidite radove mladih slikara, vajara i fotografa. Band Jazzva na otvaranju!

Ne propustite!!!