“Plima i oseka svetla“ je nova izložba Marijane Oro koja se otvara 26. marta u 19h u studiju Š.U.N.D. (Čumićevo sokače 2, lokal 95, prvi sprat).

Radovi na izložbi pripadaju materijalnoj i filozofskoj prirodi vode. Oni predstavljaju optičko-emocionalnu igru skrivanja i nestajanja.  U ovoj igri bitan je posmatrač kao deo rada. Ritmično menjanje ugla gledanja utiče na svest onoga ko posmatra, u situaciji zamišljanja prostora unutar ogledala, kao i ogledala unutar ogledala.

Marijana Oro je beogradska umetnica rođena 1982. godine. Fakultet likovnih umetnosti  je upisala 2000. godine a  diplomirala je 2005. – odsek slikarstvo u klasi profesora Zorana Vukovića. Do sada je imala 11 samostalnih izložbi i preko 40 grupnih u zemlji i inostranstvu. Više puta je nagrađivana iz oblasti stripa, crteža, tradicionalne kineske kaligrafije i tradicionalnog kineskog slikarastva. Njeni radovi se nalaze u stalnoj postavci Muzeja na Krfu, Muzeja Vojvodine i Muzeja u Tunisu, Monastir.

Do 12. aprila možete iskoristiti priliku da posetite ovu izložbu i svojim posmatranjem obogatite ovo jedinstveno iskustvo.