Nakon završenog festival u Lisabonu, Š.U.N.D. je predstavio retrospektivnu izložbu radova koji su izlagani u maju 2013, čime je zaključena uspešna godina. Uži izbor radova mladih umetnika izložen je u UK Parobrod od 24.-27. oktobra, 2013. godine.

Tokom tri dana izložbe, posetioci su imali priliku da vide dela domaćih i stranih umetnika, koja su svoju premijeru imala u prostoru Fabrica Braco de Prata, u Lisabonu. Drugog i trećeg dana, 25. i 26. oktobra, u filmskoj sali UK Parobrod, prikazan je dokumentarni film „D bez tačke“ koji prati kreativni tim festivala Š.U.N.D. u njihovim naporima da ožive kulturu medju mladima, i projekat podignu na medjunarodni nivo. Film prikazuje realnu sliku o tome šta se dešava iza kulisa jednog ovakvog poduhvata. Rediteljka filma je Milica Mimz Mihajlović a Medijski Edukativni Centar je koproducent filma. Svečana premijera filma održana je u Domu omladine 21. oktobra.

Četvorodnevnu manifestaciju je posetilo preko 500 ljudi, uživaoca savremene umetnosti i svih onih koji nisu imali priliku da isprate festival u Lisabonu. 2013. Godina, je po prvi put u istoriji dosadašnjeg rada festivala, obeležena sa dve manifestacije predstavljene na dva različita kraja Evrope i uspela da domaćoj i inostranoj publici predstavi rad mladih ljudi različitih afiniteta u sferi kulture i umetnosti.

d_bez_tacke